sunnuntai 4. helmikuuta 2018

maggie stiefvater; all the crooked saints

All the Crooked Saints on Maggie Stiefvaterin - yhden lempikirjailijoistani - viimeisin teos. Kirja kertoo Bicho Raron pienestä kaupungista, jossa Sorian serkukset - Beatriz, Daniel ja Joaquin touteuttavat ihmeitä.

All the Crooked Saints on niin tyypillistä Maggie Stiefvateria. Kieli on kaunista ja kummallista, ja tarina itsessään myös hyvin erikoinen. Tätäkin lukiessani tuli muutamia häh? -hetkiä kun kaikkea outoa tapahtui - mutta samalla Stiefvater sai kaiken käymään järkeen. Se taito hänellä on.

Kirja kulkee melko hitaasti. Vielä puolenvälin tienoilla tuntui siltä, että tarinaa vasta alustetaan ja kovin vähän tuntui tapahtuneen. Mutta oikeastaan se ei haitannut, sillä kirjan tunnelma ja kieli imi mukaansa. Joka sivusta nautti.

Hahmot jäivät minulle ehkä hieman etäiseksi, lisäksi en pitänyt kirjan romanssiaspekteista. Mielestäni teos olisi ollut vahvempi ilman niitä. Mutta makuasiahan tuo on. Pidin kyllä siitä miten Stiefvater hahmojaan kuvaili. Lähestymistapa oli herkullinen.

Loppujen lopuksi All the Crooked Saints ei ehkä ole vahvinta Stiefvateria, vaikka kirjailija siinä kaikki valttinsa näyttääkin. Ehdottomasti kuitenkin lukemisen arvoinen. Suosittelen Stiefvaterilta The Raven Cycle -sarjaa sekä kirjaa The Scorpio Races.


-

♥♥♥♥

All the Crooked Saints
Maggie Stiefvater
2017
Scholastic
311 s.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti